Ga mee op expeditie: je ledenorganisatie als slim kennis netwerk!

08-01-2020

Kennis is overal in je organisatie. Uiteraard in nieuwsbrieven, in een vakblad, in dossiers op je website, maar ook in de inhoud en verhalen op werkgroepen en vergaderingen en in talrijke contacten met leden. Hoe kan je deze kennis vatten en benutten om je leden te ondersteunen, je organisatie te versterken én om maatschappelijke impact te hebben met je sector? Stap in op deze unieke BSAE-expeditie en zet samen met experten en met collega-verenigingsprofessionals in 2020 concrete stappen om een slim(mer) kennisnetwerk te worden ... Eerste actie: deelnemen op 11 februari.

Expeditie 'een slim kennisnetwerk' (een traject van 5 bijeenkomsten)

We gaan met 7 à 8 verenigingsprofessionals bezig met 'kennis - netwerken - leden' op ‘expeditie’ gedurende een jaar. We komen een vijftal keer samen om te leren, co-creëren en te werken aan ons eigen project.

BSAE faciliteert dit traject; en inspireert en geeft richting om 'kennismanagement' in je organisatie en jouw rol daarbij te versterken. Ook tussen de bijeenkomsten. We nodigen tijdens de sessies minstens 2 keer een expert, Filip Callewaert, uit en zorgen voor inspirerende praktijken. 

Rake inzichten over omgaan met kennis inspireren

In december was er reeds een eerste sessie met Filip Callewaert met enkele rake inzichten om met kennis om te gaan in VUCA-tijden (volatily, uncertain, complex en ambigue). Volgende citaten zetten de toon

  • Kennis 'managen' = slimmere netwerken bouwen
  • Conversation and narratives are the new documents (E. Klipi)
  • It's about an ecosystem, not about managing a system (D. Snowden)

Via dit LinkedIn-verslagje van expeditie facilitator David Nassen krijg je zicht op de eerste sessie. Volgende uitspraken konden we alvast noteren bij de reeds 4 enthousiaste deelnemers: "Een absolute aanrader. Veel wijzer geworden", "Ik stap graag mee op deze trein, de eerste sessie gaf al goed de richting aan. Hopelijk kunnen we wat passagiers die nog op het perron staan overtuigen om mee in te stappen."Stap in vanaf dinsdag 11 februari

Dinsdag 11 februari is in De Punt in Gent de volgende sessie. (de volgende bijeenkomsten worden in samenspraak vastgelegd). Als je instapt krijg je vooraf een persoonlijk intakegesprek met ook nog alle info uit de eerste sessie, zodat je helemaal mee bent.

Deelname kost 850 euro of 750 euro voor BSAE-leden of collega's (inbegrepen: alle sessies, catering, documentatie, toegang tot platform, tussentijdse interactie en ... deel uit maken van een unieke straffe groep en netwerk van verenigingsprofessionals).

Schrijf hier in.

Vragen? david@bsae.be