BSAE Jaarcongresweek: Communitybuilding. Voorbij grenzen (online)

Blijven verbinden, met en tussen leden, maar vooral ‘naar buiten’, voor je leden. "Communitybuilding. Voorbij grenzen." Het BSAE Jaarcongres duurt een hele week van 23 tot 27 november. Peter Staal is keynote op 24 november. Tijdens de week kan je deelnemen aan diverse e-workshops

Inspiratie, praktijken en interactie

Dinsdagnamiddag 24 november is de hoogdag met keynote Peter Staal. En Toerisme Vlaanderen inspireert over 'congressen met legacy'. Maar tijdens de week van maandag 23 tot vrijdag 27 november kan je deelnemen aan een 4-tal e-workshops met telkens 2 praktijkverhalen of boeiende inzichten rond de werking van ledenorganisaties.

Tijdens deze e-workshops van 1,5u komen cases aan bod over campagnes, events, de rol als kenniscentrum, een nieuwe strategie van ledenorganisaties, ...  gebracht door hun verenigingsprofessionals. Naast de cases is er ook online ruimte voor interactie

Daarnaast voorzien ook de structurele partners van BSAE een inspirerende webinar waar je op wordt uitgenodigd.

Communitybuilding. Voorbij grenzen

Mensen die mekaar ontmoeten, dat hangt onlosmakelijk samen met zowel economische, welzijns- en maatschappelijke ontwikkelingen. Bij BSAE staat het ontmoeten van professionals van diverse ledenorganisaties centraal.

Als ledenorganisatie zit je momenteel tussen hamer en aambeeld en bestaat het gevaar op jezelf gefocust te geraken. De vraag naar ondersteuning vanwege je leden is groot, maar de betrokkenheid of mogelijkheid tot betalen hiervoor staat onder druk.

Blijven verbinden, met en tussen leden, maar vooral ‘naar buiten’, voor je leden. Communitybuilding in je eigen beleidsdomein, voor je eigen doelgroep, maar meer dan ooit : Communitybuilding. Voorbij grenzen! Omdat alles onlosmakelijk samenhangt en omdat daarin uitwegen en oplossingen te vinden zijn voor de actuele uitdagingen.

 

Peter Staal over Organiseren van Communities 

Peter Staal, auteur van het boek Organiseren van Communities en Community Building Consultant bij Bind is de keynote op dinsdagnamiddag 24 november. Hij reikt modellen, tips en inspirerende voorbeelden aan bij het positioneren, ontwikkelen en beheren van (online) communities.

 

Praktijkcase in de loop van de week

Maandag 23 november van 14u30 tot 16u00

  • t.b.c.
  • t.b.c.

Woensdag 25 november van 9u00 tot 10u30

  • LZV-Cup - Community. Een recreatieve zaalvoetbalcompetitie en community van meer dan 600 zaalvoetbalclubs. Fairplay staat voorop. Door Kris Verbert, coördinator (en enige medewerker)
  • Prebes Kenniscentrum. Een kijk achter de schermen en de aanpak van het nieuwe kenniscentrum van Prebes. Door Tom Van Thienen, directeur en Evelyne Van Parys.

Donderdag 26 november van 13u00 tot 14u30

  • 360° Communicatiemodel van Mediarte,  Sociaal Fonds van de audiovisuele sector en de filmproductie. Door directeur Jan Vermoesen 
  • Een congres met legacy, een congres met een positieve impact op lange termijn? door Ann Decock van de International Association for Design and Health, een van de pilots in de Expeditie Legacy & Congressen van Toerisme Vlaanderen en BSAE.

 

BSAE Awards 2020 > uitgesteld

Omdat we ervan overtuigd zijn dat de uitreiking van Awards het hoogtepunt moet zijn van een boeiend en leuk fysiek event, vindt er geen uitreiking plaats in 2020. 

 

Toerisme Vlaanderen over 'Congressen van Morgen'

Vanuit hun visie Reizen naar Morgen ontwikkelde Toerisme Vlaanderen ook een nieuwe kijk op de ondersteuning en samenwerking met internationale congressen van associations en ledenorganisaties in Vlaanderen. In het voorjaar 2020 liep samen met BSAE een traject met 15 pilots rond 'Legacy en Congressen'. Tijdens het BSAE Jaarcongres deelt Toerisme Vlaanderen op dinsdag 24 november na Peter Staal, hun nieuwe visie en inspireren ze met een handige leidraad. 

 

Dit is iets voor mij! Ik doe mee en schrijf me nu al in:

  • gratis voor BSAE-leden
  • 75 euro voor niet-leden

Kostprijs exclusief btw

Dit is inbegrepen in je inschrijving en deelname: deelname aan de online sessie met keynote Peter Staal en de uitreiking van de BSAE Awards. Deelname aan enkele of alle 4 de e-workshops tijdens de congresweek, uitnodiging voor de webinars van de structurele partners van BSAE, alle presentaties, interactie met de andere deelnemers, ...

Als je bent ingeschreven krijg je ongeveer een week vooraf de linken voor het volgen van de sessies (via ZOOM). We geven je ook nog de mogelijkheid aan te geven welke e-workshops je wil volgen. 

Tijdstippen:

  • Dinsdagnamiddag 24 november van 14u tot 16u: Peter Staal
  • 4 e-workshop tijdens de week ven 23 tot 27 november: specifieke momenten komen in de loop van oktober online.

Met de steun en medewerking van de BSAE Structurele Partners: Liantis, 2Mpact, Dropsolid, CEGEKA en D2L.

 

Het BSAE Congres 2019 herbeleven?

Lees hier het verslag en bekijk de foto's van de editie van 2019.

 

Schrijf nu in voor de BSAE Jaarcongresweek 2020. Laat je inspireren en zorg dat je erbij bent.

Als #verbindingsprofessionals aan #toekomst werken. Communitybuilding. Voorbij grenzen.