E-Workshop Contentstrategie en social media in een ledenvereniging (Online)

Communicatie vergt planning. Via welke social media-kanalen bereik je leden? Waar ga je in interactie met leden? Wat communiceer je op de verenigingspagina en wat met de accounts van de verenigingsprofessionals of actieve leden? Hoe kom je tot een contentstrategie- en kalender voor je digitale media die haalbaar, efficiënt en doeltreffend is voor je ledenvereniging en team?

Deze workshop bestaat uit 2 halve dagen 3 juni voormiddag en 5 juni voormiddag). 

Tijdens deze workshop krijg je in deel 1 (3 juni) om te beginnen theorie en uitleg over algoritmes mee, de basis voor het uitwerken van een goede contentstrategie. In een groep met andere verenigingsprofessionals of communicatieprofessionals in een ledenvereniging, beroeps- of sectororganisatie, ga je na welke content past voor je doelgroepen en kanalen en bedenk je multimediale concepten.

Je krijgt een antwoord op de vraag wat van social content goede content maakt en krijgt enkele inspirerende voorbeelden en good cases van andere ledenorganisaties aangereikt.

In het 2de deel (5 juni) ga je aan de slag met een contentplan van je eigen organisatie en werk je actief aan een contentplanning voor een maand naar keuze.

Dit is een opleiding voor mensen die de knoppenkennis van de sociale media onder de knie hebben en weten wie op welk netwerk het beoogde doelpubliek is.

Kristof D'hanens, trainer online communicatie, van I Like Media is lesgever van dienst. I LIke Media gaf reeds eerder opleidingen samen met BSAE, zodat we extra aandacht kunnen hebben voor de context van ledenorganisaties.

Praktisch?

  • Deel 1 : Woensdag 03 juni 2020 van 09u30 tot 12u30 - Deel 1
  • Deel 2 : Vrijdag 5 juni 2020 van 9u30 tot 10u45 (groep1) of van 11u00 tot 12u15
  • Waar? Online via ZOOM

De sessie is een gebalanceerde mix van inzichten, opdrachten, interactie en gepaste pauzes. 
Tussen Deel 1 en deel 2 krijg je een klein opdracht. Deel 2 organiseren we in 2 groepen. Je gaat hier in interactie over je opdracht en krijgt feedback. We informeren de deelnemers persoonlijk over het exacte moment tijdens deel 2

Prijzen?

Dit is iets voor mij! Ik doe mee en schrijf me nu in:

  • 350 euro
  • 295 euro voor BSAE-leden en collega's

Prijzen na 29/05/2020 Het vroegboektarief geldt tot 2 juni 10u. Tot dan kan je ook inschrijven. Later inschrijven kan niet meer (omdat we enkele cases van deelnemers gebruiken)

  • 450 euro
  • 350 euro voor BSAE-leden en collega's

Kostprijs is exclusief btw, inclusief alle lesmateriaal.