Workshop lobby en belangenbehartiging. De troeven van internetactivisme en iedereen digitaal! (Online)

Een nieuwe organisatietype krijgt vorm via internetactivisme, zoals MoveOn in de Verenigde Staten, GetUp! in Australië en de Goede Zaak in Nederland. Via crowdsourcing en crowdfunding kunnen dit soort groepen rekenen op input voor hun politieke agenda’s en geld voor het financieren van hun campagnes.

Op deze manier spreek je een breed publiek aan, en heb je door deze verruimde achterban meer politieke slagkracht. Maar kan je dit model combineren met een organisatie die een duidelijk afgebakende achterban heeft? En hoe verhouden deze “supporters” zich tot de andere leden? In deze workshop licht Bert Fraussen de organisatie-structuur en werkwijze van deze 3de generatie van belangengroepen toe, en gaat hij aan de slag met jouw organisatie: in hoeverre kan dit model van de “digital natives” ook binnen jouw organisatie worden toegepast?

Bert Fraussen begeleidt deze workshop. Bert is als assistent-professor verbonden aan de Universiteit van Leiden, en werkte eerder aan de Australian National University en de Universiteit Antwerpen. De onderzoeksagenda van Bert focust op belangenvertegenwoordiging en lobbying op nationaal en Europees niveau, alsook hoe beleidsmakers maatschappelijke stakeholders op een effectieve en inclusieve manier kunnen betrekken bij beleidsvorming. 

Bert schrijft reeds enkele jaren voor het vakblad Community dat BSAE uitgeeft. Hij geeft naast universitair onderwijs over public affairs ook regelmatig workshop & masterclasses voor belangenbehartigers, en is mede-initiatiefnemer van de Nacht van de Lobbyist in Nederland.

Meer info op https://www.bertfraussen.com/.

Praktisch?

Wanneer? Donderdag 11 juni 2020 (van 09u30 tot 12u30)
Waar? Online via ZOOM. Na inschrijving ontvang je een link.

Online workshops van BSAE zijn steeds interactief met een mix van aanreiken van inzichten en uitwisseling. En opdrachten om het geleerde concreet toe te passen. David Nassen, coördinator BSAE, modereert de e-workshop. 

Prijzen?

Dit is iets voor mij! Ik doe mee en schrijf me nu in:

  • 250 euro
  • 200 euro voor leden BSAE en collega's

Inschrijven kan nog tot woensdag 10 juni om 16u00. Na inschrijving ontvang je een link.

Kostprijs exclusief btw, inclusief lesmateriaal (presentatie, extra artikels, mogelijkheid tot vraagstelling achteraf, ...).

​BSAE vzw investeert inspelend op de behoeften, permanent en met eigen middelen in de ontwikkeling van relevante en praktijkgerichte opleidingen en kennisontwikkeling. De BSAE Academy is een belangrijk onderdeel in de werking en uitbouw van BSAE vzw als vereniging en community van verenigingsprofessionals.