BSAE Academy

De BSAE Academy biedt unieke opleidingen en ontwikkelingstrajecten voor alle verenigingsprofessionals, verenigingsmanagers, directeurs en hun medewerkers en iedereen actief als 'verbindingsprofessional'. De Academy heeft een gerichte en concrete focus op verenigingsmanagement en werken in een context met leden. En is opgebouwd op basis van een uniek Body of Knowledge met volgende thema's: governance, strategie, ledenbinding, HR-beleid, communicatie en marketing, organisatiebeheer, lobby, kennismanagement en events/aanbod/diensten.

De BSAE Academy bestaat uit Masterclasses met experten, hands-on workshops, terugkommomenten om extra te sparren met andere professionals, infosessies over actuele issues én BSAE Expedities waar je samen met andere leden, experten en BSAE 'werkt aan je eigen werk', je organisatie versterkt én bijdraagt aan de ontwikkeling van verenigingsmanagent. De Proud to be Pro - basisopleidingen reiken je de essentials van verenigingsmanagement en als -professional aan (ook in-house). Meer dan 12 opleidingspunten verzameld? Dan mag je je Certified Association Professional (CAP) noemen!

Hieronder kan je je inschrijven voor het geplande aanbod. Vragen over je inschrijving? Contacteer josefien@bsae.be.

Alle hieronder aangekondigde opleidingen gaan door bij voldoende aantal deelnemers. Wanneer omwille van de maatregels rond het coronavirus nodig, bieden we de opleidingen aan via online-format. Dit wordt wanneer aan de orde aangepast en wie reeds inschreef informeren we persoonlijk.

Heb je vragen over de inhoud van het aanbod? Als deelnemer of als vormings/opleidingsverantwoordelijke voor je team.
Heb je suggesties of worstel je met vragen over een van de thema's?
Neem dan zeker contact met David, Community Facilitator BSAE via david@bsae.be.

 

Opleidingen voor alle verenigingsprofessionals

 • Communitybuilding - Ledenbinding (E-Workshop)

  Hoe verzoenen we de ‘What’s in it for me?’-vraag van het lid met het collectieve belang dat de organisatie nastreeft?

  Het antwoord zit hem in de manier waarop we de leden binden en verbinden, niet enkel aan de organisatie, maar ook aan mekaar en aan de buitenwereld. Hoe je dat doet is de kern van deze interactieve online inspiratiesessie!

 • Capaciteit & Prioriteit in je Lobby- en Beleidsdossiers (E-Masterclass)

  Op welk dossier of issue ingaan en op welk niet? Hoe hier meer of de nodige ruimte voor maken in je leden- of belangenorganisatie voor beleidskwesties? Door Dr. Bert Fraussen.

 • Financiering van ledenorganisaties (E-Masterclass)

  Het is ongetwijfeld de meest voorkomende vraag: hoe financieren we de werking van de ledenorganisatie? Volstaat het om enkel lidgeld te innen of zetten we in op diensten op maat voor de leden om de kas te spijzen? En hoe gaan we om met subsidies, sponsoring en alternatieve financieringsvormen? Maar vooral hoe past die aanpak binnen het geheel van de organisatie-strategie en wat is de rol van de betrokken verenigingsprofessionals?

 • Data-driven communiceren en campagnes voor ledenorganisatie (E-Workshop)

  Communiceren mét impact en het imago van je leden, sector, organisaties richting geven en sturen.

  Alles start vanuit een strategisch en data-driven-verhaal. Expert Reinout Van Zandycke geeft inzicht in de principes en illustreert met veel voorbeelden (van Trump en Obama, politieke partijen en diverse andere ledenorganisaties).

 • BSAE Jaarcongresweek: Communitybuilding. Voorbij grenzen (online)

  Blijven verbinden, met en tussen leden, maar vooral ‘naar buiten’, voor je leden. "Communitybuilding. Voorbij grenzen." Het BSAE Jaarcongres duurt een hele week van 23 tot 27 november. Peter Staal is keynote op 24 november. Tijdens de week kan je deelnemen aan diverse e-workshops

 • Financiering van ledenorganisaties (E-Masterclass)

  Het is ongetwijfeld de meest voorkomende vraag: hoe financieren we de werking van de ledenorganisatie? Volstaat het om enkel lidgeld te innen of zetten we in op diensten op maat voor de leden om de kas te spijzen? En hoe gaan we om met subsidies, sponsoring en alternatieve financieringsvormen? Maar vooral hoe past die aanpak binnen het geheel van de organisatie-strategie en wat is de rol van de betrokken verenigingsprofessionals?

 • Informatie- en datavisualisatie (E-Workshop)

  Resultaten van een bevraging of barometer van je sector, gegevens of informatie in een jaarverslag of de outcome van een project? Wat maakt dat een datavisual goed is? En hoe pak je dat aan in de praktijk? Koen Van den Eeckhout is een unieke expert in data- en informatievisualisatie.

 • Introductie Expeditieformat - Zuurstof voor ledenbijeenkomsten (Laat je interesse weten - we plannen samen een moment)

  Wil je zuurstof geven aan een groep binnen jouw vereniging (bestuur, adviesraad, werkgroep, taskforce, lokale kring …)? Denk je eraan om een nieuwe groep op te starten? Dan is het zinvol om hiervoor de methodiek van ‘Expeditie’ aan te wenden. Je zet in op de kennis en kracht van de leden, met als doel de persoonlijke ambities te verbinden aan de wil om samen met anderen een wezenlijk verschil te maken. De leden worden er beter van, maar ook de vereniging. Het voordeel van de methodiek is dat hij makkelijk toepasbaar is op elke bijeenkomst. Met voorbeelden en praktijkcases.